Επιτέλους, η Σύγχρονη Επιστήμη είναι πανέτοιμη να διαχειριστεί αλλά και να προλάβει τον Πόνο.
image Ακολουθήστε μας:

Συγκεκριμένη αγωγή - καλύτερη υγεία

Στόχος μας κατά την αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου είναι πρώτον: η μειωμένη χορήγηση των κλασικών αναλγητικών ή συνδυασμών τους από το στόμα,ενδομυϊκώς ή διαδερμικώς και δεύτερον: η συγχορήγησή τους με φάρμακα που γίνονται σε ανατομικά σημεία έκλυσης του πόνου ή της βλάβης που προκαλεί πόνο και δρούν θεραπευτικά . Αποτέλεσμα είναι ο ανθρώπινος οργανισμός να επιβαρύνεται λιγότερο από τον μεταβολισμό και την απομάκρυνση των φαρμάκων που λαμβάνονται με συνηθισμένους τρόπους. Έτσι μειώνονται και οι πιθανότητες των ανεπιθύμητων παρενεργειών τους ή του εθισμού σε αυτά.Ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η μείωση της έντασης των συμπτωμάτων πόνου ή άλλων αισθητικών ενοχλήσεων όπως μούδιασμα,σφίξιμο,κάψιμο.

Η διαφορά λοιπόν είναι ότι στο ιατρείο πόνου εντοπίζεται το σημείο ή τα σημεία από όπου ξεκινάει το αλγινό ερέθισμα,η ιστική βλάβη,η μηχανική βλάβη,η νευροπάθεια και αντιμετωπίζεται κυρίως με διήθηση φαρμάκων τοπικά με σκοπό θεραπευτικό. Επικουρικά χρησιμοποιούνται φάρμακα από το στόμα ή άλλους τρόπους χορήγησης καθώς και άλλες μέθοδοι όπως ο βελονισμός ή φυσιοθεραπεία ή το ΤΕΝS.

Με την τοπική διήθηση των φαρμάκων “κλειδώνουμε” το σημείο από όπου ξεκινά να άγεται το αλγινό ερέθισμα διακόπτωντας ή αλλάζοντας την ποιότητα των χαρακτηριστικών του ερεθίσματος του πόνου ως προς την μετάδοση και την καταγραφή του στον εγκεφαλικό φλοιό.Διότι ο πόνος εκτός από αποτέλεσμα ιστικής βλάβης,φλεγμονής,αλλοιώσεων ή τραύματος νεύρων σε ένα άλλο βαθμό είναι και καταγραφή εμπειρίας, βίωμα και ανάμνηση που διαμορφώνει συγκεκριμένη συμπεριφορά,αντοχή και ανοχή στην καθημερινότητα ανάλογα με την προσωπικότητα.