Επιτέλους, η Σύγχρονη Επιστήμη είναι πανέτοιμη να διαχειριστεί αλλά και να προλάβει τον Πόνο.
image Ακολουθήστε μας:

Η φιλοσοφία μας - τρόπος σκέψης και δράσης.

Η συνηθισμένη προσέγγιση αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου είναι η συμπτωματική. Η φαρμακευτική αγωγή χορηγείται από το στόμα με κλασικά αναλγητικά ή τον συνδυασμό τους. Για την χορήγηση των φαρμάκων αυτών υπάρχουν και πρέπει πάντοτε να ακολουθούνται πρωτόκολλα. Αποτέλεσμα αυτής της φαρμακευτικής αγωγής είναι η ανακούφιση από το σύμπτωμα του πόνου περιοδικά διότι η διάρκεια του αποτελέσματος συνήθως εξαρτάται από την διάρκεια δράσης του φαρμάκου.Έτσι ξεκινάει ένας κύκλος αντιμετώπισης του πόνου ως σύμπτωμα όπου συνήθως μειώνεται η ένταση του συμπτώματος αλλά τα φάρμακα με αυτόν τον τρόπο χορήγησης έχουν περιορισμένη χρονική δράση.

ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΝΟΥ προσεγγίζουμε θεραπευτικά το σύμπτωμα του πόνου. Μετά από την λήψη πλήρους ατομικού και οικογενειακού ιστορικού, μετά από την καταγραφή του πόνου και την ταξινόμηση του και αφού ολοκληρωθεί η κλινική εξέταση του ασθενούς συζητάμε για την θεραπεία που προτείνουμε για να εφαρμόσουμε. Η θεραπεία γίνεται στον χώρο του ιατρείου .Πολλές φορές όμως συμπληρωματικά μπορεί να γίνουν και άλλες θεραπείες όπως φυσιοθεραπείες σε άλλο χώρο ή διηθήσεις ή τοποθέτηση αντλίας χορήγησης φαρμάκων όπου για το λόγο αυτό επισκεπτόμαστε το νοσοκομείο. Συνήθως στο ιατρείο πέρα από την ρύθμιση για την σωστή χορήγηση της από του στόματος φαρμακευτικής αγωγής κάνουμε τοπική διήθηση φαρμάκων στα σημεία όπου εκλύεται το αλγινό ερέθισμα, σε περιφερικά νεύρα ή στις ρίζες των νωτιαίων νέυρων ή ακόμα σε συσπασμένες μυϊκές ομάδες ή σε αρθρώσεις ανάλογα με την περίπτωση. Τα φάρμακα αυτά δρούν στην πάσχουσα περιοχή μειώνοντας το οίδημα,τον τοπικό ερεθισμό,την φλεγμονή της πάσχουσας ανατομικής περιοχής καθώς επίσης μειώνουν και την ουδό του πόνου. Έτσι αλλάζει ο τρόπος που ο πόνος καταγράφεται ως αισθητική εμπειρία και σύμπτωμα στον εγκεφαλικό φλοιό ,με αποτέλεσμα να αλλάζει η αντίληψη που έχει ο οργανισμός για τον πόνο ως σύπμτωμα αλλά και ως συναισθηματική εμπειρία.Με αυτό τον τρόπο στοχευμένης ανατομικά χορήγησης των φαρμάκων και με τη συγχορήγηση μειωμένων δόσεων από το στόμα επιτυγχάνουμε την μείωση της έντασης του πόνου, της διάρκειας και της συχνότητας εμφάνισης του συμπτώματος εως και την εξαφάνισή του σε ορισμένες περιπτώσεις. Μετά από μία εως τρεις συνεδρίες συνήθως παρατηρείται μείωση του πόνου κατά 50-90% σύμφωνα με μαρτυρίες ασθενών καθώς και μείωση της συχνότητας των επεισοδείων στην οξεία φάση.

Η θεραπεία είναι ευκολότερη, ταχύτερη και μονιμότερη, όταν είναι συγκεκριμένη. Διαβάστε εδώ τα ωφέλη της συγκεκριμένης αγωγής, που δεν είναι τίποτα άλλο από καλύτερη υγεία.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ είναι η θεραπευτική και ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση του πόνου ως σύμπτωμα με σκοπό την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής. ΕΠΙΣΗΣ προσπαθούμε γνωρίζοντας το γονιδιακό προφίλ,μέσω των εξατομικευμένων αναγκών και χαρακτηριστικών κάθε οργανισμού,η πρόληψη να γίνει η αρχή της διατήρησης της Υγείας και του Ευ Ζην.