Επιτέλους, η Σύγχρονη Επιστήμη είναι πανέτοιμη να διαχειριστεί αλλά και να προλάβει τον Πόνο.
image Ακολουθήστε μας:

Βασικές κατηγορίες πόνου

Οι βασικές κατηγορίες πόνου, ιατρικά, είναι οι παρακάτω. Και για να είστε εδώ, εσείς ή κάποιος που αγαπάτε εμπίπτει σε μια από αυτές.

ΟΞΥΣ ΠΟΝΟΣ: η αλγαισθησία που προκαλεί ένα ερέθισμα.

ΧΡΟΝΙΟΣ ΠΟΝΟΣ : οφείλεται σε αλγαισθησία αλλά παίζουν ρόλο και παράγοντες ψυχολογικοί και συμπεριφοράς.

ΑΛΓΑΙΣΘΗΣΙΑ : ελληνική λέξη "άλγος" και λατινική NOCI που χρησιμοποιείται για να περιγράψει βλάβη ή τραυματισμό. Ο όρος περιγράφει τη νευρική απάντηση σε τραυματικά ή επώδυνα ερέθισματα.

 

Είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ η ύπαρξη ιατρείου με ειδικό στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου κυρίως για τις πιο ευπαθείς ομάδες όπως ηλικιωμένοι,καρκινοπαθείς,ασθενείς σε φάση ανάρρωσης μετά από ορθοπεδικά χειρουργία, σπονδυλοδεσίες ή χειρουργία γενικής χειρουργικής. Ιατρεία πόνου υπάρχουν κυρίως σε δημόσια νοσοκομεία όπου αντιμετωπίζεται κυρίως ο κακοήθης πόνος που αφείλεται σε καρκίνο.Ιδιωτικά ιατρεία λειτουργούν ελάχιστα όπου οι τεχνικές χορήγησης των φαρμάκων γίνονται από ειδικευμένο αναισθησιολόγο.

Ο συντονιστής ιατρός έχει καθοριστικό ρόλο, καθώς είναι αυτός που οργανώνει την παροχή των κατάλληλων αγωγών, την κατάλληλη στιγμή. Στο Ιατρείο μας, υπεύθυνη είναι η Ευπραξία Πιπίνη. Διαβάστε σχετικά εδώ.